Loading...

Geschiedenis van de Nederlandse Tafelronde

De geschiedenis van de Nederlandse Tafelronde begon in Engeland, toen Henk Bruna in 1935 tijdens zijn werk in Reading in aanraking kwam met de Round Table, een organisatie voor mannen van diverse achtergronden en beroepen tussen de twintig en veertig jaar oud. De eerste tafel werd opgericht in Engeland in 1927.

In 1946 kreeg Henk Bruna het verzoek om een Nederlandse Tafelronde op te zetten, maar door het uitbreken van de oorlog werd dit uitgesteld tot 1946. Sindsdien zijn er in Nederland meer dan 190 Tafelrondes opgericht, met nog eens honderden wereldwijd. In de noordelijke helft van West-Europa is het Tafelen populairder dan in de zuidelijke helft, maar het heeft ook zijn weg gevonden naar landen als Italiƫ en de voormalige Oostbloklanden. Ook in enkele Gemenebestlanden, zoals India en Zuid-Afrika, zijn Ronde Tafels te vinden.

In 1947 waren er 135 leden van een Nederlandse Ronde Tafel, in 2005 bijna 3000, en er komen nog steeds nieuwe chapters bij.

Tafelronde 154 Rhoon opgericht in 1981

Wij zijn een van de meer dan 200 Tafelrondes in Nederland en bestaan uit mannen tussen de 25 en 40 jaar met een ondernemende mindset, die zich inzetten voor het goede doel. Al ruim 40 jaar zijn we actief in de regio Rhoon en hebben we tientallen goede doelen gesteund, zowel regionaal, nationaal als internationaal.

Naast het ondersteunen van goede doelen organiseren wij regelmatig activiteiten om de onderlinge band te versterken en elkaar te inspireren, motiveren en uit te dagen om het beste uit onszelf te halen. Dit alles doen we met respect voor traditie maar ook in een informele en gezellige sfeer. We onderhouden goede banden met onze internationale RT154-tafels in Duitsland, Zweden en Namibiƫ.

Onder het motto ‘Adopt, Adapt, Improve‘ hopen wij nog vele jaren waarde toe te voegen aan de maatschappij binnen en buiten onze regio.

De Nederlandse Tafelronde, een actieve en inspirerende organisatie

De Ronde Tafel bevordert onderlinge vriendschap en stimuleert de uitwisseling van kennis, ervaringen en meningen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling en ontplooiing van al haar leden.

Tafelavonden, die tweemaal per maand plaatsvinden, vormen vaak het platform voor boeiende discussies, aangewakkerd door presentaties van leden of gasten.
Iedere Tafelaar brengt unieke kennis, inzichten, ervaringen en meningen met zich mee.

Voor meer informatie: www.roundtable.nl

Wil jij het laatste nieuws van de Tafelronde 154 ontvangen?